Biszkopt
Białka ubić na sztywną pianę z cukrem. Następnie dodawać kolejno po jednym żółtku, obie mąki,olej i proszek do pieczenia. Ciasto wylać do wyłożonej pergaminem blaszki o wymiarach 36x21cm. Piec w temp 190 st.C. około 40 minut. Upieczony biszkopt przekroić na dwa placki.
Kruche ciast
Wszystkie składniki kruchego ciasto połączyć i zagnieść gładkie ciasto.
Rozwałkować i wyłożyć nim dno wyłożonej pergaminem blaszki o tych samych rozmiarach co biszkopt i wstawić do gorącego piekarnika na około 20 minut aby trochę podpiec. W tym czasie przygotować piankę:
Pianka
Białka ubić na sztywną pianę i nadal ubijając wsypywać cukier a potem kolejno proszek cappuchinowy, mąkę i proszek do pieczenia.
Gotową piankę wylać na kruche ciasto i całość jeszcze piec około 15 minut.
Masa grysikowa
mleko zagotować z cukrem i na gotujące się wsypać kaszę mannę gotować do zgęstnienia, ciągle mieszając oby się nie przypaliło. Następnie ostudzić i utrzeć z masłem.
Masa budyniowa
Z mleka odlać pół szklanki i roztrzepać w nim obie mąki, pozostałe mleko zagotować z cukrem. Na gotujące się wlać mieszankę mączną i ciągle mieszając ugotować budyń. Ostudzić i utrzeć z masłem.
Sposób przełożenia
1/2 biszkoptu>>masa grysikowa>>kruche ciasto z pianka>>masa budyniowa>>druga połowa biszkoptu.
Wierzch polać polewa i dowolnie udekorować.