Pstrąg z grilla Eli

Reklama

Opis przygotowania

Pstrągi umyć i osuszyć papierowyn ręcznikiem.Wymieszać razem:olej,przyprawę do ryb,zioła prowansalskie,sok z cytryny i pieprz.Pstrągi ponacinać z obu stron,posmarować marynatą z wierzchu i wewnątrz i włożyć do lodówki na całą noc.Po wyjęciu z lodówki każdego pstrąga położyć na folii aluminiowej (strona błyszcząca do wewnątrz),do środka ryb włożyć po dwa plasterki cytryny kawałek masła,gałązkę koperku i szczelnie zawinąć.Piec na gorącym grillu po około 15 minut z każdej strony.Smacznego!

Składniki

  • 10 pstrągów wypatroszonych 7 łyżek oleju
  • 3 łyżki przyprawy do ryb
  • 1 łyżka ziół prowansalskich
  • 1 cytryna-sok
  • pieprz
  • 1/2 kostki masła
  • 1 pęczek koperku
  • 2 cytryny
  • folia aluminiowa

Podobne przepisy do Pstrąg z grilla Eli