Pulpety z niespodzianka w/g Iwi

Reklama

Opis przygotowania

Mięso mielone wkładamy do miski dodać jajko, Vegetę, pieprz mielony, bagietkę (wcześniej namoczoną w mleku i odsączona) – dokładnie wymieszać, odstawić na 30 min. Po tym czasie robimy małe placki z mięsa mielonego na to nakładamy dżem z żurawiny i robimy małe kulki. Można przykryć małą ilością mięsa mielonego i dopiero wtedy robimy kulki. Obtoczyć w mące i rumienimy. Do garnka wlać wodę z rozpuszczoną kostką rosołową (ilość wody tylko tyle, żeby były zakryte pulpety) i wkładamy zrumienione kulki, przykryć, dusimy. Sos podprawić lekko mąką. Podajemy z ryżem.

Składniki

  • 0,5 kg mięsa mielonego mieszanego1 jajko
  • 1 kromka bagietki
  • mleko
  • Vegeta
  • 1 kostka rosołowa
  • pieprz mielony
  • żurawina-dżem
  • maka
  • oliwa z oliwek

Podobne przepisy do Pulpety z niespodzianka w/g Iwi