Pyszny tort w 15 minut

Reklama

Opis przygotowania

Wlewamy śmietankę do naczynia i dosypujemy cukier.
Miksujemy aż do uzyskania jednolitego kremu.
Na spód smarujemy grubą warstwę ubitej śmietany i nakładamy owoce.
Następnie kładziemy kolejny biszkopt i powtarzamy czynność.
Ostatni biszkopt gładko smarujemy śmietanowym kremem, a dla lepszego efektu masę rozprowadzamy także po bokach.
Całość dekorujemy owocami i płatkami migdałowymi.
Na koniec, z wierzchu i po bokach, polewamy tort czekoladową polewą.
To wszystko! Wystarczy 15 minut. Smacznego!

Składniki

  • - jasne spody tortowe Dan Cake- litr słodkiej 36 % śmietanki
  • - 150 g cukru
  • - ulubione owoce
  • - garść prażonych migdałów
  • - polewa czekoladowa lub roztopiona tabliczka czekolady
  • - poncz (herbata, sok z połówki limonki i połówki pomarańczy) do nasączenia biszkoptu (opcjonalnie)

Podobne przepisy do Pyszny tort w 15 minut