W letnim mleku rozetrzeć drożdże dodać po 1 łyżce cukru i mąki ,odstawić do podrośnięcia.
W misce utrzeć miękką margarynę z cukrem i cukrem waniliowym ,dodać jajko,mąkę ,szczyptę soli i podrośnięte drożdże ,zagnieść ciasto i odstawić do podrośnięcia.
Rabarbar (ja obieram z błonki która na nim jest)pokroić w mniejsze części ,dodać szczyptę soli i cukier według własnego smaku ,zagotować i dosłownie chwilkę pogotować do gorącego wsypać kisiel i energicznie zamieszać ,aby nie porobiły się grudki ,jak kisiel się połączy z sokiem dodać truskawki .
Wyrośnięte ciasto rozciągnąć na stolnicy ,wyciąć większym kubkiem krążki ,przy pomocy dna szklanki w krążkach zrobić wgłębienie(szklankę maczać w mące),ułożyć bułki na wysmarowanej blaszce,posmarować jajkiem i wgłębienie napełnić nadzieniem .
Piec około 20-25 min w gorącym piekarniku.
Przed pieczeniem bułki można posypać kruszonką lub po upieczeniu tylko cukrem pudrem .