Racuchy drożdżowe grzybowo-warzywne

Reklama

Opis przygotowania

Drożdże pokruszyć, wbić jajka, posolić, opieprzyć, wsypać mąkę i dobrze wymieszać. Dodać pokrojone w drobniutką kosteczkę warzywa i grzyby, wymieszać, odstawić na kilka minut. Smażyć z obydwu stron na złoty kolor. Podawać polane keczupem z warzywami np. ogórkiem małosolnym lub surówką.

Składniki

  • 2 szklanki mąki pszennej6 jajek
  • 2,5 dag drożdży
  • duża szczypta soli
  • pieprz kolorowy mielony
  • 1 szklanka pokrojonych,ugotowanych w osolonym wrzątku i ostudzonych grzybów
  • 1/4 czerwonej papryki
  • 1/4 żółtej papryki
  • ok.5 cm kawałek cukinii ze skórką
  • olej do smażenia
  • ew. keczup do polania

Podobne przepisy do Racuchy drożdżowe grzybowo-warzywne