Rogaliki z masą krówkową

Reklama

Opis przygotowania

Margarynę posiekać z cukrem dodać jajka mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz śmietanę,zagnieść kruche ciasto i schłodzić w lodówce .
Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość do 1.5 cm, posmarować masą krówkową,zwinąć rogale .Każdego rogalika posmarować rozmąconym jajkiem,piec na złoty kolor w temp.180st .
Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.

Składniki

  • ciasto:25 dag margaryny
  • 1 kg mąki
  • 40 dag cukru
  • 4 jajka
  • 2-3 łyżki śmietany 12%
  • 1 mały proszek do pieczenia
  • dodatkowo:
  • 1 puszka masy krówkowej o smaku orzechowym
  • 1 jajko

Podobne przepisy do Rogaliki z masą krówkową