Rolada pieczarkowa

Reklama

Opis przygotowania

Kiszona kapustę moczymy i wyciskamy tniemy na drobno, dusimy na oleju.
Cebule i pieczarki kroimy na drobno i dodajemy do kapusty. Przyprawiamy do smaku i dusimy pół godziny. Wyrabiamy ciasto drożdżowe i zostawimy do wyrośnięcia. Dzielimy na 2 części i rozwałkowujemy nakładamy farsz i zawijamy. Wkładamy do foremki wysmarowanej oliwą i posypanej bułką tartą. I zostawiamy do wyrośnięcia. Zapiekamy w piekarniku 180 st przez 40 minut.

Składniki

  • 0,5 dek pieczarek0,5 kg kiszonej kapusty
  • 5 dużych cebul
  • 0,7 kg mąki
  • 1 szklanka mleka
  • Drożdże
  • Oliwa
  • Sól
  • Cukier
  • Pieprz

Podobne przepisy do Rolada pieczarkowa