Roladki drobiowe

Reklama

Opis przygotowania

Pieczarki umyć, oczyścić i drobno pokroić. W rondelku rozgrzać margarynę i wrzucić do niej pieczarki. Przykryć i dusić około 15 minut.
Kotlety rozbić tłuczkiem, oprószyć przyprawami. Na każdy położyć plaster sera i łyżkę pieczarek.
Całość zwinąć w roladki i spinać wykałaczkami. Każdą roladkę opanierować kolejno w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej.
Na patelni rozgrzać olej i usmażyć na nim roladki ze wszystkich stron na brązowy kolor.

Składniki

  • 4 wykrojone kotlety z piersi kurczaka4 plastry żółtego sera
  • kilka pieczarek
  • łyżka margaryny
  • przyprawa do kurczaka
  • sól
  • pieprz
  • jajko, mąka, bułka tarta do panierki
  • wykałaczki
  • olej do smażenia

Podobne przepisy do Roladki drobiowe