Roladki drobiowe po szwajcarsku.

Reklama

Opis przygotowania

Filety z kurczaka jeśli są duże i grube to przeciąć wzdłuż przez pół. rozbić jak najcieniej,zwracając uwagę żeby nie zrobić dziur. ser żółty zetrzeć na tarce lub pokroić w drobną kostkę paprykę też pokroić w drobną kostkę boczek wędzony pokroić w kostkę i lekko przesmażyć na patelni rozbity filet posolić i delikatnie popieprzyć układać od brzegu fileta troszkę papryki,boczku,i sera zawijać jak rolady wołowe panierować mąka,jajko,bułka tarta.Boki roladki dwa razy! smażyć we frytkownicy lub na patelni w dość dużej ilości oleju podawać z sałatami lub surówkami.

Składniki

  • SKŁADNIKI:
  • filety z piersi kurczaka
  • boczek wędzony surowy lub parzony
  • ser żółty (puławski) może być inny.
  • papryka świeża czerwona
  • sól
  • pieprz
  • panierka-jaja,mąka pszenna,bułka tarta.

Podobne przepisy do Roladki drobiowe po szwajcarsku.