Roladki schabowe z serem i salami w sezamie

Reklama

Opis przygotowania

Roladki:

Mięso rozbijamy, na każdym plastrze kładziemy salami i plaster żółtego sera, posypujemy lekko przyprawą do mięs. Uwaga – nie solimy mięsa, bo salami w wysokiej temperaturze wydziela dużo soli i roladki będą wystarczająco słone. Roladki zwijamy, panierujemy w jajku, bułce tartej i sezamie. Smażymy na patelni aż się zrumienią.

Do takich roladek podaję smażone ziemniaczki w plastrach i marchewkę na słodko.

Składniki

  • 4 duże plastry schabu4 duże plastry żółtego sera
  • salami
  • jajko
  • bułka tarta
  • łyżka sezamu
  • olej
  • przyprawa do mięs Knorr

Podobne przepisy do Roladki schabowe z serem i salami w sezamie