Roladki szynkowe z masą jajeczno-chrzanową

Reklama

Opis przygotowania

Jajka ugotować na twardo. Obrać i zetrzeć na małych oczkach tarki jarzynowej. Dodać 1 łyżkę chrzanu, majonez (tyle, żeby związał masę). Posolić, popieprzyć do smaku. Wymieszać dokładnie i nakładać na plastry szynki. Zwijać ruloniki i układać na półmisku. Udekorować wg uznania (ja używam natki pietruszki i czerwonej papryki). W rondelku zagotować 1 l wody, dodać 1 łyżkę Vegety i żelatynę, dokładnie wymieszać i zostawić do wystudzenia. Tężejącą galaretką zalać ruloniki. Odstawić do zastygnięcia. SMACZNEGO!

Składniki

  • 10 plastrów szynki (najlepiej konserwowej, kwadratowej)8 jajek ugotowanych na twardo
  • starty chrzan
  • gęsty majonez
  • 1 op. żelatyny instant na 1l. wody
  • Vegeta, sól, pieprz mielony

Podobne przepisy do Roladki szynkowe z masą jajeczno-chrzanową