Roladki z farszem z kapusty

Reklama

Opis przygotowania

Liście kapusty krótko obgotuj w osolonym wrzątku. Parówki przekrój na pół następnie połówkę owiń w liść kapusty. Czerstwą kanapkę namocz w mleku. Cebulę obierz drobno posiekaj a następnie połącz z mięsem, jajkiem, oraz odciśniętą kanapką żytnią. Wyrób masę, dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Masę podziel na 6 porcji, lekko rozpłaszcz na desce. Na każdej porcji połóż parówkę, zwiń w roladę. Smaż na rozgrzanym oleju. Smaż ok. 15 min. Podawaj na obiad.

Składniki

  • 6 liści kapusty3 długie parówki
  • 1 czerstwa kajzerka
  • 1 szkl. mleka
  • 1 cebula
  • 50 dag. mielonej wieprzowiny
  • 1 jajko
  • olej
  • sól
  • pieprz

Podobne przepisy do Roladki z farszem z kapusty