Rolady z Karkówki i Serkiem Ziołowy

Reklama

Opis przygotowania

► Karkówkę nacinać tak aby utworzył się duży owalny płat mięsa, rozbić delikatnie tłuczkiem i każdy rozbity kawałek, posolić, popieprzyć i posmarować z jednej strony musztardą i serkiem ziołowym.

► Na tak przygotowane mięso położyć, pokrojony w kostkę boczek, odcedzoną marchewkę i seler. Teraz mięso z farszem zwinąć ciasno w rulon, obwiązać nicią i z zewnątrz oprószyć papryką.

► Na mocno rozgrzanym tłuszczu obsmażyć rolady, podlewając od czasu do czasu wodą, pod koniec gdy rolady są juz miękkie dodać przecier, sos pomidorowy i zagotować. Jak ktoś lubi sos gęsciejszy to rozrobić w wodzie mąkę, wlać do sosu i pogotować aż sos zgęstnieje można dodać jeszcze odrobinę śmietany i / doprawić przyprawami do smaku i maggi /. Rolady wyjąć na talerz i zdjąć nitki.

Składniki

  • 6 Plastrów karkówki ( bez kości )Tłuszcz do smażenia ( masło pół na pół z margaryną )
  • Boczek wędzony
  • Musztarda
  • 1 Serek ziołowy ( np. Philadelphia )
  • Marchewka ( paski ) słoik / konserwa 190gr. )
  • Seler ( paski ) słoik / konserwa 190gr. )
  • 2 Łyżki przecieru pomidorowego
  • Sos pomidorowy ( Maggi )
  • Śmietana
  • Papryka słodka
  • Przyprawy: Sól / Pieprz / Maggi

Podobne przepisy do Rolady z Karkówki i Serkiem Ziołowy