Różowa BABKA

Reklama

Opis przygotowania

Jest to jedno z szybszych ciast, które robię – wrzucam wszystkie składniki do miski, najpierw sypkie, potem mokre i miksuję, jeśli ciasto jest zbyt gęste dolewam odrobinę mleka lub wody;) Piekę ok 45 min w temp 180 stopni, w natłuszczonej blasze do baby. Po wyjęciu z blachy przybieram lukrem przygotowanym z cukru pudru i soku cytrynowego oraz przybieram kolorową posypką;)

Składniki

  • Ciasto:3 szkl mąki
  • 1 szkl cukru
  • 2 kisiele wiśniowe
  • 3/4 szkl oleju
  • 1 mała śmietana 22% Piątnica
  • 1/2 proszku do pieczenia
  • 6 jaj
  • Lukier:
  • cukier puder
  • sok z cytryny
  • ewentualnie kolorowa posypka

Podobne przepisy do Różowa BABKA