Ruloniki stracciatella

Reklama

Opis przygotowania

1. Białka ubić z cukrem, dodawać po 1 żółtku, dodać mąkę z proszkiem. Wyłożyć na blachę o wym.37x42cm. Piec ok. 20-25 min w temp. 175st. Wyłożyć na wilgotną ściereczkę i przykryć drugą wilgotną ściereczką.

2. Truskawki rozgnieść widelcem, dodać serek i cukier waniliowy. Żelatynę namoczyć w trosze zimnej wody, następnie podgrzać i, mieszając, rozpuścić. Przestudzić i dodać do masy. Dodać łyżkę posypki czekoladowej. Biszkopt pokroić na 8 prostokątnych kawałków, każdy posmarować kremem i zrolować. Kremówkę ubić z pudrem, udekorować ruloniki.

Składniki

  • BISZKOPT: 4 jajka,
  • szkl. cukru,
  • szkl.mąki pszennej,
  • łyżeczka proszku do pieczenia.
  • MASA:
  • 35 dag truskawek,
  • 2 opak. gęstego serka homogenizowanego waniliowego,
  • cukier waniliowy,
  • posypka czekoladowa,
  • 2 łyżeczki żelatyny,
  • szkl. kremówki,
  • 2 łyżki cukru pudru.

Podobne przepisy do Ruloniki stracciatella