Zupa czekoladowa z biszkoptami

Reklama

Opis przygotowania

Litr mleka zagotować z masłem oraz połamaną czekoladą. Żółtka utrzeć z cukrem. W szkl zimnego mleka rozprowadzić mąki, kakao oraz cukier waniliowy. Dodać do gorącego mleka, zagotować. Zdjąć z ognia, ucierając, dodawać żółtka z cukrem. Podawać z pokruszonymi biszkoptami.

Składniki

  • SKŁADNIKI: 1litr i 1 szkl. mleka 3,2%,
  • łyżeczka masła,
  • tabliczka mlecznej czekolady,
  • łyżeczka mąki pszennej,
  • łyżeczka mąki ziemniaczanej,
  • pełna łyżeczka kakao,
  • 2 płaskie łyżeczki cukru waniliowego,
  • 2 żółtka,
  • płaska łyżka cukru,
  • pokruszone biszkopty.

Podobne przepisy do Zupa czekoladowa z biszkoptami