Rurki makaronu nadziewane

Reklama

Opis przygotowania

Cebulkę i czosnek kroić drobno smażyć na oleju, dodać mielone mięso, następnie drobno krojone pieczarki i pomidora. Wszystko dokładnie mieszać solić i popieprzyć do smaku. Dodać sos pomidorowy (aby nie było bardzo geste). Rurki gotujemy i studzimy lepiej przelać zimną wodą, bardzo delikatnie aby nie pękły. Następnie nadziewamy rurki przygotowanym wcześniej farszem (ja biorę woreczek foliowy, napełniam farszem i później robię dziurkę w woreczku i mam do napełniania rurek). Następnie układamy wypełnione rurki obok siebie (4 rurki) polewamy sosem beszamel i sypiemy na to ser do pizzy. Na sam koniec przed podaniem zapiekamy w piekarniku 120 stp. 30 sek.

Składniki

  • Nadzienie: 250g mielonego mięsa4 duże pieczarki
  • 1/2 cebuli
  • ząbek czosnku
  • 1 pomidor
  • sos pomidorowy
  • sos beszamel
  • ser do pizzy
  • sol, pieprz olej
  • Bardzo grube rurki makaronu

Podobne przepisy do Rurki makaronu nadziewane