Ryba po grecku

Reklama

Opis przygotowania

Rybę podzielić na kawałki ,usmażyć. Do rondla wlać olej wrzucić pokrojoną cebulkę. Smażyć około 10 min. dodać starte na dużych oczkach warzywa, liść laurowy, ziele angielskie.Dusić około 30 minut. Dodać sól, pieprz, cukier, koncentrat pomidorowy. Wymieszać. Na koniec wlać olej na którym smażyliśmy rybę/podnosi smak potrawy/. Układać warstwami, naprzemiennie–ryba-farsz….

Składniki

  • 0,5 kg ryby /sola/4 cebule
  • 4 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1/2 selera
  • ziele angielski
  • liść laurowy
  • mały koncentrat pomidorowy
  • sól
  • pieprz
  • ojej
  • szczypta cukru

Podobne przepisy do Ryba po grecku