Warzywa obieramy , myjemy i ścieramy na dużych oczkach. Cebulę kroimy w półtalarki. Rozgrzewamy 3 łyżki oliwy podsmażamy starte warzywa (marchew, pietruszkę, seler) Lekko solimy i po kilku minutach przykrywamy patelnię.W tym czasie na drugiej patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy z rybę- lekko solimy. Usmażone kawałki odkładamy na papier, by ociekły z nadmiaru tłuszczu. Zaglądamy do warzyw – podlewamy 1/4 szklanki wody i dalej dusimy. Po usmażeniu filetów , smażymy cebulkę na lekko złoty kolor . Przekładamy cebulę do garnka oraz warzywa z patelni. Dodajemy listek,pieprz w ziarenkach i ziele angielskie podlewamy znów 1/4 wody, dodajemy koncentrat i odrobinę cukru.Dusimy na wolnym ogniu mieszając od czasu do czasu. Doprawiamy solą do smaku i jeśli jest zbyt ścisłe, podlewamy troszkę wodą. Gdy warzywa będą miękkie, układamy w półmisku na zmianę: warzywa, ryba. Na wierzchu powinny być warzywa. Potrawę odstawiamy do wystygnięcia.Dekorujemy gałązkami natki.