Ryba zapiekana z ryżem

Reklama

Opis przygotowania

Filety skropić sokiem z cytryny, natrzeć papryczką, zawinąć w folię spożywczą włożyć do lodówki na 1 godz. Ryż ugotować na sypko z kostką rosołowa. Rybę troszeczkę posolić, obtoczyć w mące i usmażyć na złoty kolor. Foremkę do zapiekania nasmarować, wyłożyć warstwę ryżu na to rybę i przykryć warstwą ryżu. Posypać wiórkami zimnej margaryny, przykryć folią aluminiową i zapiekać ok 40 min w piekarniku (200st).

Składniki

  • 50 dag ryby makreli filety3 łyżki margaryny
  • 20 dag ryżu(2 torebki)
  • kostka rosołowa
  • papryczka chili
  • mąka
  • sól
  • sok z cytryny
  • tłuszcz do smażenia

Podobne przepisy do Ryba zapiekana z ryżem