Ryż zapiekany ala tarta

Reklama

Opis przygotowania

Ryż ugotować i ostudzić ,dodać jajka,mąkę ,cukry oraz proszek do pieczenia ,wymieszać
Ugotować budyń .
Gruszki obrać i pokroić na cząstki (jeśli są twarde trzeba je wcześniej obgotować w wodzie z cukrem)
Formę dokładnie wysmarować masłem i posypać kaszką,wyłożyć dno masą z ryżu i delikatnie naciągnąć na boki ,ryż posmarować marmoladą ,ułożyć na tym gruszki i zalać gorącym budyniem .
Piekarnik nagrzać do temp.200st i zapiekać w nim tartę 15min .Podawać gorące .

Składniki

  • 2 woreczki ryżu2 jajka
  • 3 łyżki mąki
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 cukier wanilinowy
  • 2 łyżki cukru
  • 1,5 szklanki mleka
  • 1 budyń waniliowy
  • 5 łyżek marmolady
  • 3 gruszki
  • 2 łyżki masła
  • 3 łyżki kaszki mannej

Podobne przepisy do Ryż zapiekany ala tarta