Sałata lodowa

Reklama

Opis przygotowania

Po oczyszczeniu salaty kroimy ja w kawalki ,dajemy na talerz .Ogorek obieramy ,kroimy w plastry i obkladamy talerz .Cebule obieramy ,kroimy
w plastry dekorujemy salate.Koperek ,pietruszke zielona i szczypiorek
siekamy i posypujemy salate .Dekorujemy plastrami cytryny .
SOS:
ocet ,sol,cukier ,pieprz, mieszamy i nastepnie dodajemy olej ,jeszcze
raz mieszamy i polewamy salate .Do tego pasuje zimne piwko albo
biale wino .SMACZNEGO !!!

Składniki

  • 1 mala glowka salaty lodowej1 sredni ogorek
  • 1 cebula
  • 1 lyzka stolowa posiekanego koperku
  • 1 lyzka stolowa zielonej pietruszki
  • 1 lyzka stolowa cienkiego szczypiorku
  • 6 lyzek stolowych dobrego oleju ( np.z oliwek )
  • 3 lyzki stolowe octu winnego
  • 1 szcztypta soli
  • czarny pieprz
  • plastry cytryny do dekoracji
  • 1 szczypta cukru

Podobne przepisy do Sałata lodowa