Sałatka – gyros

Reklama

Opis przygotowania

Udka pokroić na małe kawałki i dusić 10 min z odrobiną oleju ,pod koniec dodać od 1-1,5 łyżki przyprawy gyros.Kapustę pekińską pokroić i posypać łyżką vegety , cebule,por,jabłka,ogórki i paprykę pokroić w paski lub większą kostkę(jeżeli dodamy fasolkę przekroić na połowy)
Zimne mięso i pozostałe składniki wymieszać,doprawić do smaku a przed podaniem wymieszać z majonezem i ketchupem.
Można udka zastąpić filetem z kurczaka

Składniki

  • 4 udka drobiowe1 kapusta pekińska
  • 0.5 l słoiczek papryki konserwowej
  • 0,5 l słoiczek ogórków konserwowych
  • puszka fasolki czerwonej(jak ktoś lubi)
  • cebula lub por z jabłkiem(ilość według gustu)
  • wegeta , przyprawa gyros

Podobne przepisy do Sałatka – gyros