Salatka na lunch

Reklama

Opis przygotowania

Przygotowac dessing:Cebulki drobno posiekac,w miseczce polaczyc wszystkie skladniki,doprawic sokiem z cytryny. Salate porozywac na mniejsze kawalki,wylozyc na talerz..Buraczka pokroic w paseczki,wylozyc na salate.Marchewke zetrzec na grubych oczkach,wysypac na buraczki.Fete pokruszyc ,posypac salatke,mozna delikatnie wszystko pomieszac.Wedline pokroic wedlug uznania i wylozyc na wiezch salatki.Calosc polac dressingiem.Pzed podaniem mozna schlodzic.Z podanych skladnikow wyjdzie duza porcja wiec mozna ich ilosc dostosowac do wlasnych potrzeb.Smacznego:)

Składniki

  • Pol glowki salaty(oplukanej oraz obsuszonej) 1 ugotowany,duzy buraczek czerwony
  • 1 marchewka
  • 40 gr sera feta
  • 100 gr ulubinej wedliny
  • Dressing:
  • 1 lyzka miodu
  • 1 lyzka czerwonego octu balsamicznego1 lyzka oleju slonecznikowego
  • 2 male cebulki wiosenne
  • 2 lyzki musztardy(ulubinej)
  • sok z cytrynyw miseczce

Podobne przepisy do Salatka na lunch