Seler odciskamy z zalewy i wsypujemy na dno garnka, miski lub innego naczynia;
ananasa odsączamy kroimy w paseczki i wykładamy równo na seler;
cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę i wykładamy równo na ananasa;
na to warstwę majonezu;
kukurydzę odsączamy i wsypujemy na warstwę majonezu;
ugotowane jajka kroimy w kostkę i wykładamy na kukurydzę;
Na to warstwa majonezu;
jabłko obieramy i kroimy w drobną kosteczkę wykładamy na warstwę majonezu;
ser żółty z ścieramy na tarce na grubych oczkach i równo układamy na jabłkach;
Na to warstwa majonezu;
Tak przygotowaną sałatkę odstawiamy na ok. 12 godzin do lodówki, najlepiej na noc, po upływie tego czasu sałatkę mieszamy dokładnie i doprawiamy solą i pieprzem do smaku ; pycha 😉 Polecam!!!