Sałatka szopska

Reklama

Opis przygotowania

Wszystkie warzywa kroimy w kostkę.
Ogórki obieramy ze skórki i kroimy. Dobrze mieć jedną paprykę czerwona a drugą np. żółtą
z papryki usuwamy nasiona kroimy. Dodajemy cebulę polewamy 2-3 łyżkami oliwy. Mieszamy i doprawiamy do smaku Całość mieszamy z dodatkiem pokrojonego sera. Najlepszy jest ser oryginalny Bułgarski owczy
ale w zastępstwie mamy fetę. Na koniec można dodać oliwki. Sałatka wyborna, może być jako dodatek, lub możemy jeść ją samą.

Składniki

  • 0,5 kg pomidorów2 średnie ogórki
  • 2 papryki
  • 1 średnia cebula
  • Oliwa z oliwek
  • 20 dek Sera feta
  • Sól
  • Pieprz

Podobne przepisy do Sałatka szopska