Sałatka warstwowa z rzodkiewką

Reklama

Opis przygotowania

Jajka gotujemy na twardo.Zimne ścieramy na tarce o dużych oczkach i przekładamy na dno szklanego naczynia . Posypujemy solą i pieprzem do smaku. Jako drugą warstwę równomiernie rozprowadzamy majonez. Na to dajemy drobno posiekany szczypiorek. Posypujemy przyprawą do sałatek. Jako kolejną warstwę dajemy starty na tarce o dużych oczkach żółty ser. Ostatnią warstwą jest starta rzodkiewka.
Należy przed spożyciem sałatkę dokładnie wymieszać.

Składniki

  • 3 jajka 1 mały pęczek szczypiorku
  • 150 g żółtego sera
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 5 łyżek majonezu
  • 1 łyżeczka przyprawy do sałatek lub dowolna przyprawa
  • sól, pieprz do smaku

Podobne przepisy do Sałatka warstwowa z rzodkiewką