Sałatka warzywna

Reklama

Opis przygotowania

Ziemniaki i marchewkę gotujemy w łupinach. Jajka gotujemy na twardo. Po ugotowaniu
Obieramy ziemniaki i kroimy w kostkę , tak samo w kostkę kroimy marchewkę, cebulę ogórki, jabłka, i jajka. Dodajemy groszek i kukurydzę. Doprawiamy pieprzem i solą dodajemy 2 łyżki musztardy i majonez. Całość dokładnie mieszamy. Wstawiamy do lodówki do schłodzenia na ok. godzinkę, jemy z apetytem.

Składniki

  • 1kg ziemniaków2 średnie cebule
  • Pieprz mielony
  • Sól
  • 3 marchewki
  • 5-6 ogórków korniszonów
  • 4 jajka
  • 2-3 większe jabłka winne
  • 1 puszka groszku konserwowego
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej
  • Majonez
  • Musztarda

Podobne przepisy do Sałatka warzywna