Sałatka z białymi szparagami

Reklama

Opis przygotowania

– Bób gotujemy. Obieramy za skórek
– Szparagi myjemy, obieramy obieraczką do warzyw i usuwamy zdrewniałe końcówki, kroimy na trzy części i gotujemy. Następnie kroimy na ćwiartki.
– Gotowy bób i szparagi wrzucamy do miski. Obraną cebulę, pokrojoną w kostkę dodajemy do sałatki wraz z umytymi i osuszonymi kiełkami słonecznika. Koperek oraz szczypiorek myjemy, osuszamy i grubo kroimy. Fetę osączamy i kruszymy.
– Ostatni krok to sos do sałatki na bazie oliwy z oliwek extra vergine, wymieszanej z kosteczkami Knorr bazyliowymi oraz solą i pieprzem doprawiony.
– Podajemy schłodzone, smaki muszą się przegryźć. Gotowe i smaczne jak znalazł na wiosenne wieczory.

Składniki

  • pęczek białych szparagów300 g mrożonego bobu
  • garść kiełków słonecznika
  • kostka fety
  • czerwona cebula
  • pęczek koperku
  • szczypiorek
  • 2 kosteczki przyprawowe bazylia Knorr
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki oliwy z oliwek extra vergine

Podobne przepisy do Sałatka z białymi szparagami