Sałatka z ciecierzycy – awokado i jabłka

Reklama

Opis przygotowania

Na noc zalewamy ciecierzyce zimna woda. Na następny dzieñ gotujemy w wodzie z sola aż będzie miękka.
Wystudzić.
Do miski wkładamy pestki z granata, ciecierzyce.Dodajemy obrane jabłko i awokado -pokrojone w kawałki (pamiętajmy, że należy skropić sokiem z cytryny jabłko i awokado bo inaczej ściemnieje)
Dodajemy jajka obrane i pokrojone w ćwiartki. Doprawiamy sola i pieprzem – dodajemy ocet balsamiczny i oliwę z oliwek.

Składniki

  • 1 szklanka ciecierzycy1/2 awokado-średniej wielkości
  • 1 jabłko słodkie-średniej wielkości
  • 1/2 granat-pestki
  • 2 jajka na twardo
  • 1/2 cytryny
  • oliwa z oliwek
  • sol
  • pieprz
  • 1 łyżeczka ocet balsamiczny

Podobne przepisy do Sałatka z ciecierzycy – awokado i jabłka