Sałatka z jajkiem 2.

Reklama

Opis przygotowania

Ugotować jajka na twardo. W międzyczasie opłukać sałatę,osuszyć i rozłożyć na talerzyku. Pomidora obrać,pokroić na plasterki.Ułożyć na sałacie na przemian z kalafiorem (dzielimy go na mniejsze części). Lekko oprószamy solą, polewamy łyżką oliwy z oliwek i mielimy na wierzch przyprawę do sałatek z młynka.Na wierzchu rozkładamy połówki jajek.Posypujemy całość posiekanym koperkiem.Podajemy z pieczywem chrupkim.

Składniki

  • * na 1 porcję: * 2 jajka wiejskie
  • * 4 listki sałaty
  • * 1/2 dużego pomidora
  • * 2 spore różyczki ugotowanego kalafiora
  • * duża garść posiekanego koperku
  • * 1 łyżka oliwy z oliwek
  • * malutka szczypta soli
  • * zioła do sałatek do posypania-najlepiej zmielone bezpośrednio z młynka
  • * 2 kromki pieczywa chrupkiego żytniego

Podobne przepisy do Sałatka z jajkiem 2.