Sałatka z Makaronem Ryżowym

Reklama

Opis przygotowania

► Makaron ryżowy ugotować, jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę, paprykę, ogórek i kiełbasę pokroić w krutkie 0,5cm. szerokie paski. / Wszystkie składniki z sobą staranie wymieszać /.

► Do wyżej wymieszanych składników dodać czerwoną fasolę, kukurydzę, drobno posiekany koperek, majonez, musztardę, przyprawić solą, pieprzem i jeszcze raz dokładnie wymieszać.

► Sałatkę najlepiej na kilka godzin odstawić do lodówki żeby przyprawy przeszły. / Schłodzona do grillowanego mięsa smakuje wyśmienicie /.

Składniki

  • 250 gr. Makaronu ryżowego (Edeka)4 Jajka
  • 2 Papryki czerwone
  • 1 Ogórek zielony
  • 200 gr. Kiełbasy (obojęntnie jakiej)
  • 400 gr. Czerwonej fasoli (kidneybohnen / konserwa)
  • 340 gr. Kukurydzy (konserwa)
  • 1 Pęczek koperku
  • Majonez
  • Musztarda
  • Przyprawy: Sól / Pieprz

Podobne przepisy do Sałatka z Makaronem Ryżowym