Sałatka z melonów i winogron

Reklama

Opis przygotowania

Winogrona myjemy, melony przecinamy na pół (melon kantalupa tak aby powstały dwie miseczki). Usuwamy pestki i wydrążamy specjalną okrągłą łyżeczką do melonów. Kulki z miąższu melonów i winogrona wkładamy salaterki, polewamy 2-3 łyżkami wina imbirowego i łyżeczką golden syrup, delikatnie mieszamy. Odstawiamy na ok godzinę do lodówki do schłodzenia. Gotowa sałatka napełniamy połówki melona kantalupa i dekorujemy listkiem mięty.

Składniki

  • Pół dużego melona piel de sapo1 mały melon kantalupa
  • garstka zielonych winogron
  • garstka czerwonych winogron
  • 2-3 łyżki green ginger wine (wino imbirowe, nie piwo)
  • 1 łyżeczka golden syrup
  • listki mięty do dekoracji

Podobne przepisy do Sałatka z melonów i winogron