Sałatka z orzechami włoskimi

Reklama

Opis przygotowania

Sałatę pokroić dość grubo.
Orzechy obrać, podzielić na cząstki i podsmażyć na maśle. Dodać do sałaty.
Przygotować sos: do szklanki wlać śmietanę, musztardę, miód i kilka kropel soku z cytryny. Dokładnie wymieszać. Wsypać sos sałatkowy Knorr i ponownie wymieszać.
Gotowym sosem polać sałatę. Lekko przemieszać.

Składniki

  • 1/2 główki sałaty lodowej8-10 szt. orzechów włoskich
  • Łyżka masła
  • Sos:
  • ⅓ szklanki śmietany kremówki
  • 2 płaskie łyżeczki musztardy
  • 2 płaskie łyżeczki płynnego miodu
  • 1 paczka dowolnego sosu sałatkowego Knorr
  • Kilka kropel soku z cytryny

Podobne przepisy do Sałatka z orzechami włoskimi