Sałatka z tuńczykiem

Reklama

Opis przygotowania

Z groszku i tuńczyka odlać sos. Jajka i cebulę pokroić w kosteczkę. Natkę pietruszki drobno posiekać. Podobnie postąpić z oliwkami. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać z majonezem doprawiając przyprawami do smaku. Jak dla mnie sałatka ta powinna być delikatnie pikantna.

Propozycja podania: na liściach sałaty w towarzystwie "chrupiących grzanek" zrobionych z bagietki posmarowanej masłem, posypanej pieprzem, solą, czosnkiem granulowanym, oregano i natką pietruszki. Zapieczonej w piekarniku. Jak dla mnie duet idealny!

¡Que aproveche!

Składniki

  • puszka tuńczyka w sosie własnym3 jajka na twardo
  • mała cebula
  • puszka groszku konserwowego
  • garść oliwek
  • natka pietruszki
  • 3-4 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz
  • ostra papryka

Podobne przepisy do Sałatka z tuńczykiem