Sałatka z Zupek Chińskich

Reklama

Opis przygotowania

► Do miski wsypać rozdrobniony suchy makaron z zupek chińskich, dodać załączone przyprawy i zalać małą ilością przegotowanej wrzącej wody, kilkakrotnie przemieszać, odcedzić na sicie i przestudzić.

► Kiełbasę, paprykę, cebulę, ogórek i jajka ugotowane na twardo pokroić w średniej wielkości kostkę, natomiast por w półplasterki. Kapustę pekińską poszatkować, fasolę osączyć z zalewy.

► Tak przygotowane składniki wrzucić do dużej salaterki, połączyć z majonezem, przyprawić solą, pieprzem i bardzo staranie wymieszać. Odstawić do schłodzenia do lodówki.

Składniki

  • 2 Zupki chińskie ( pikantne )1 Zupka chińska ( łagodna )
  • 4 Jajka ( ugotowane na twardo )
  • 200 gr. Kiełbasy ( obojęntnie jakiej )
  • 1 Puszka czerwonej fasolki (250 gr.)
  • ½ Kapusty pekińskiej
  • 1 Czerwona papryka
  • 1 Średnia cebula
  • 1 Zielony ogórek
  • 1 Por
  • 3 Łyżki majonezu
  • Przyprawy: Sól / Pieprz

Podobne przepisy do Sałatka z Zupek Chińskich