Schab nadziewany morelami

Reklama

Opis przygotowania

Mięso umyć, osuszyć. Natrzeć solą , odstawić do lodówki na 2 godz. morele umyć, osączyć i zalać syropem z ananasa, odstawić na 2 godz. Ananasa zblendować, połączyć z olejem i pieprzem. W schabie poprzecznie naciąć kieszeń. Natrzeć ja pastą z ananasa, następnie wypełnić osączonymi z zalewy morelami. mięso ułożyć w brytfannie, polać obficie sosem. Piec ok. 1,5 godz w temp. 190st, polewając wytwarzającym się sosem.

Składniki

  • 2 kg schabu środkowego bez kości, 25 dag suszonych moreli,
  • puszka ananasa w syropie,
  • 2 łyżki oliwy,
  • sól,
  • łyżeczka pieprzu.

Podobne przepisy do Schab nadziewany morelami