Schabowa kieszonka z okazji Dnia Kobiet

Reklama

Opis przygotowania

Kotlety cienko rozbijamy i posypujemy ziołami prowansalskimi z obu stron, wewnętrzną stronę smarujemy dodatkowo serkiem. Warzywa kroimy: paprykę i pomidor w kostkę, szczypiorek drobno siekamy, układamy je razem z ogórkiem na środku schabu (od strony posmarowanej serkiem), składamy dociskając brzegi. Kotlety obtaczamy w mące, rozmąconym jajku z solą i pieprzem, posypujemy ziarnem słonecznika, a na koniec panierujemy w tartej bułce. Smażymy na średnim ogniu, na złoty kolor, podajemy z surówką i ziemniakami z wody. Smacznego.

Składniki

  • 6 kotletów schabowych bez kościmarynowana papryka
  • kilka plastrów ogórka z zalewy(korniszon,z kurkumą itp)
  • pomidor
  • serek naturalny do kanapek
  • szczypiorek
  • ziarna słonecznika
  • zioła prowansalskie
  • mąka
  • jajko
  • bułka tarta
  • sól i pieprz
  • olej do smażenia

Podobne przepisy do Schabowa kieszonka z okazji Dnia Kobiet