Serca Drobiowe z Serkiem Ziołowym

Reklama

Opis przygotowania

► Serduszka oczyścić z nadmiaru tłuszczu i żył, przekroić wzdłuż na pół, wymyć w środku i ręcznikiem papierowym osuszyć.

► W patelni na rozgrzanym oleju z masłem, lekko zeszklić cebulę i czosnek, dodać serduszka i krótko smażyć, zalać rosołem, posypać ziołami, przyprawić solą, pieprzem i dusić do miękkości.

► Pod koniec duszenia wrzucić serek i mieszać do rozpuszczenia, zaprawić jogurtem lub śmietaną z rozmieszaną łyżką mąki i zagotować. Można posypać pietruszką lub koprem.

Składniki

  • 1 Kg Serduszek drobiowychOliwa ( do smażenia )
  • 1 Duża łyżka masła ( do smażenia )
  • 3 Duże ząbki czosnku ( posiekać )
  • 1 Mała cebula ( posiekać )
  • 1 Trójkącik serka topionego (ziołowy)
  • 4 Łyżki jogurtu lub śmietany
  • 1 Łyżka mąki
  • 1 Kostka rosołku ( drobiowego )
  • Majeranek
  • Natka pietruszki lub koper (posiekać)
  • Przyprawy: Sól / Pieprz

Podobne przepisy do Serca Drobiowe z Serkiem Ziołowym