Sernik

Reklama

Opis przygotowania

Skł.ciasta wyrabiamy razem,dzielimy na 2 części,jedną część dajemy do zamrażarki,drugą( po schłodzeniu)na blachę.
Skł.masy serowej ucieramy na jednolitą masę,wykładamy ją na ciasto.Na to dajemy ubitą pianę z białek.Na górę kładziemy ciasto starte na tarce.
Piec 50-55min. w 180st.C

Składniki

  • Ciasto:-3 szkl. mąki,
  • -1 margaryna,
  • -3 łyżki cukru,
  • -5 żółtek,
  • -3 łyżeczki proszku do pieczenia.
  • Masa serowa:
  • -1kg.sera(najlepiej mielonego we wiaderku),
  • -2 całe jaja,
  • -1 budyń waniliowy,
  • -1/2szkl.cukru pudru
  • -1/2margaryny(stopionej)
  • Pianka białkowa:
  • -5 białek
  • -1szkl.cukru
  • -1łyżka mąki ziemniaczanej.

Podobne przepisy do Sernik