Sernik na zimno

Reklama

Opis przygotowania

Sucharki zmielić, dodać krem czekoladowy, wyłożyć na blaszkę. Twaróg rozgnieść widelcem, dodać olejek i 3 łyżki cukru pudru. Wyłożyć na krem. Na masę wyłożyć osączone wiśnie. Śmietankę ubić z resztą pudru oraz śmietan-fixem, wyłożyć na ciasto. Galaretkę przygotować wg przepisu na opak, całość zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki.

Składniki

  • 1p. sucharków, 400g kremu czekoladowego,
  • 1/2kg twarogu,
  • 5 łyżek cukru pudru,
  • łyżeczka olejku migdałowego,
  • wiśnie z kompotu,
  • 250ml śmietanki kremówki,
  • śmietan-fix,
  • galaretka.

Podobne przepisy do Sernik na zimno