Sernik na Zimno / Philadelphia /

Reklama

Opis przygotowania

► Ciastka potłuc albo pokruszyć na drobne kawałki ( można się wyręczyć wałkiem do ciasta ) i wymieszać z roztopioną margaryną. Spód tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia na którym rozprowadzić masę ciasteczkową, docisnąć i wyrównać / odstawić do lodówki /.
► Do ubitej śmietany na sztywno, dodać serek, Śmietan – Fix i dokładnie zmiksować mixerem.
► Białą czekoladę roztopić w kąpieli wodnej ( tylko żeby nie była za gorąca ) i połączyć z masą serową / szybko mieszając /, następnie drobno pokruszyć batonik toblerone ( można blenderem ) dorzucić do masy serowej i jeszcze raz starannie wymieszać.
► Przygotowany wcześniej spód w tortownicy, wyjąć z lodówki i obłożyć go masą serową, ładnie wyrównać, wierzch ciasta ozdobić i ponownie wstawić na całą noc do lodówki.

Składniki

  • SKŁADNIKI NA SPÓD CIASTA160 g. ciastek digestive w czekoladzie
  • 70 g. margaryny
  • SKŁADNIKI NA MASĘ SEROWA
  • 250 g. serka ( np. philadelphia )
  • 330 ml śmietany ( 36% )
  • 1 opakowanie Śmietan - Fix
  • 100 g. batonika Toblerone
  • 1 biała czekolada

Podobne przepisy do Sernik na Zimno / Philadelphia /