► Ciastka potłuc albo pokruszyć na drobne kawałki ( można się wyręczyć wałkiem do ciasta ) i wymieszać z roztopioną margaryną. Spód tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia na którym rozprowadzić masę ciasteczkową, docisnąć i wyrównać / odstawić do lodówki /.
► Do ubitej śmietany na sztywno, dodać serek, Śmietan – Fix i dokładnie zmiksować mixerem.
► Białą czekoladę roztopić w kąpieli wodnej ( tylko żeby nie była za gorąca ) i połączyć z masą serową / szybko mieszając /, następnie drobno pokruszyć batonik toblerone ( można blenderem ) dorzucić do masy serowej i jeszcze raz starannie wymieszać.
► Przygotowany wcześniej spód w tortownicy, wyjąć z lodówki i obłożyć go masą serową, ładnie wyrównać, wierzch ciasta ozdobić i ponownie wstawić na całą noc do lodówki.