Biszkopt
Białka ubić na sztywną pianę,następnie kolejno dodawać cukier, po jednym żółtku, mąkę z proszkiem i olej. Gotowe ciasto wlać do prostokątnej formy (25x21cm) wyłożonej papierem do pieczenia i upiec na złoty kolor w temp.180 st.C. ok. 20 minut.
Masa serowa
Obie galaretki rozpuścić według przepisu na opakowaniu. Czerwoną ostudzić,wylać na płaskie naczynie i wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Zieloną odstawić do ostygnięcia.
Ser zmielić w maszynce do mięsa a następnie dodać cukier puder i waniliowy i dokładnie utrzeć. Do gotowego sera wlać zimną zieloną galaretkę i dodać pokrojoną w kostkę galaretkę czerwoną.
Upieczonym biszkoptem wyłożyć specjalną foremką w kształcie tunelu. Na biszkopt wyłożyć masę serową z galaretkami i przykryć herbatnikami. Gotowe wstawić na godzinę do lodówki. Po tym czasie wyjąć z foremki i dowolnie udekorować.