Biszkopt:
Białka ubić na sztywno i następnie dodawać kolejno cukier, po jednym żółtku,mąkę z proszkiem a na końcu olej. Gotowe ciasto wylać na dużą blachę i upiec na złoty kolor.
Masa z sera białego:
Galaretki rozpuścić w 500 ml wrzącej wody i odstawić do ostygnięcia. W tym czasie zmielić ser i utrzeć go z cukrem i jogurtem. Dodać zimną galaretkę i dokładnie wymieszać. Gotową masę wylać na biszkopt i wstawić do lodówki aby stężała.
Na masę serową wyłożyć odsączone i pokrojone w kostkę brzoskwinie i zalać je tężejącymi galaretkami czerwonymi.
Masa z serków homogenizowanych:
Galaretki rozpuścić w 500 ml wrzącej wody. Gdy ostygną zmiksować je z serkami homogenizowanymi. Gotową masę wylać na stężałą galaretkę czerwoną i wstawić do lodówki. Wierzch ciasta zalać rozpuszczoną i lekko tężejącą galaretką zieloną. Całość wstawić do lodówki aby dobrze stężało.