Sernik z Galaretką na Zimno

Reklama

Opis przygotowania

► Żelatynę zalać kilkoma łyżeczkami zimnej wody, a kiedy spęcznieje, dodać trochę wrzątku i mieszać, aż się rozpuści, po czym zagotować.

► Utrzeć żółtka z cukrem pudrem, stopniowo dodawać do nich twaróg i schłodzoną żelantynę, na koniec dodać bakalie i delikatnie wymieszać z pianą z białek jaj.

► Formę wyłożyć na dnie a jak kto chce to i po bokach biszkoptami, nałożyć masę do formy, szybko schłodzić. Osobno przygotować galaretkę, a kiedy zacznie już tężeć, wylać ją na sernik i udekorować brzoskwiniami. Schłodzić w lodówce.

Składniki

  • 500 gr. Twarogu2 Jajka
  • 7 Łyżeczek cukru pudru
  • 4 Łyżeczki żelantyny
  • 250 gr. Biszkoptów
  • 1 Torebka galaretki owocowej (brzoskwiniowej)
  • Brzoskwinie z kompotu
  • 100 gr. Rodzynek
  • 20 gr. Orzechów laskowych (posiekanych)
  • 10 gr. Kandyzowanej skórki pomarańczowej

Podobne przepisy do Sernik z Galaretką na Zimno