Sernik z rosą

Reklama

Opis przygotowania

CIASTO:
Margarynę utrzeć z cukrem. Dodać żółtka, mąkę z proszkiem do pieczenia. Ubić pianę z białek, dodać ciasta i lekko wymieszać.

SER:
Ser zmiksować, dodać cukier, jajka, żółtka oraz resztę składników.

PRZYGOTOWANIE DO PIECZENIA:
Nałożyć ciasto równo do formy i lekko posypać kakao.
Wylać na ciasto ser i piec około 1 godziny w temp 200-220.
Z białek ubić pianę i dodać cukier. Podpieczony placek posypać kakao i wylać na to pianę. (można posypać kokosem)
Piec jeszcze około 20 minut.

Składniki

  • Ciasto:20 dag maki
  • 10 dag. cukru pudru
  • 15 dag. margaryny
  • 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • Ser:
  • 1 1/2 kg. sera
  • 5 żółtek
  • 2 jajka
  • 1 szklanka oleju
  • cytryna
  • rodzynki
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 1 1/2 szklanki cukru kryształu
  • 2 budynie śmietankowe
  • cukier waniliowy
  • Piana:
  • 5 białek
  • 3 łyżki cukru

Podobne przepisy do Sernik z rosą