Sernik z tradycjami

Reklama

Opis przygotowania

Ciasto; Wszystkie składniki ciasta zagnieść i schłodzić.Dno formy wylepić ciastem (pamiętając o zostawieniu troszkę ciasta na dekoracyjną kratkę)lekko podpiec.
Masa serowa: Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym oraz żółtkami na pulchną masę .Masę połączyć ze zmielonym serem i kasza manną Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie połączyć z masą serową . Wyłożyć na podpieczony spód ,wyrównać i ułożyć kratkę z resztek ciasta . Piec w temp170st około40-45 min . Ostudzone ciasto dowolnie udekorować

Składniki

  • ciasto 20 dag mąki pszennej
  • 6 dag cukru
  • 10 dag margaryny
  • 2 żółtka
  • 1 szczypta soli
  • masa serowa
  • 75 dag sera
  • 15 dag margaryny
  • 30 dag cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 6 jajek
  • kasza manna -3 łyżki

Podobne przepisy do Sernik z tradycjami