Sernikobrownie

Reklama

Opis przygotowania

Spod Polamana czekolade rozpuscic razem z maslem na parze.Zmniejszyc ogien i w dalszym ciagu trzymac mase na parze.Dodac cukier,mleko i zaczac ubijac,w trakcie ubijania dodac jajka.Ubijac do momentu az masa bedzie gladka i lsniaca.Dodac make i delikatnie wymieszac wszystko lyzka.Mase przelac do naoliwionej i posypanej maka tortownicy(u mnie mala)Tortownice od zewnatrz mozna oblozyc folia do pieczenia.Piec w temperaturze 180 stopni [przez 25 minut.Po tym czasie wyciagnac z piecyka a temperature obnizyc do 160 stopniC.Przygotowac mase serowa. Ser Ser zemlec,dodac cukier,jajka,ubic wszystko na gladka mase.Dodac jogurt i wymieszac. Mase serowa wylac na upieczone ciasto czekoladowed.i wstawic ponownie do piekarnika.Piec przez ok.50 min.Ciasto nie urosnie za bardzo ani tez nie opadnie.Jak sprawdzic czy jest gotowe?Po uplywie czasu pieczenia wlozyc w srodek patyczek i sprawdzic czy ser jest sciety. Ostudzic i wstawic do lodowki.Smacznego:) Na podstawie pomyslu na ciasto na blogu"Arabeska waniliowa"

Składniki

  • Brownie-spod 100 g gorzkiej,(dobej jakosci) czekolady
  • 2 lyzki kakao
  • 115 g masla
  • 1/2 szklanki brazowego cukru
  • 2 jajka
  • 100 ml mleka
  • 1 szklanka maki
  • Sernik-gora
  • 2 opakowania twarogu tlustego(250 dkg)U mnie Lowicki
  • 5 lyzekcukru
  • 3 jajka
  • 1 cukier waniliowy
  • Pol szklanki jogurtu(najlepiej kremowego greckiego)

Podobne przepisy do Sernikobrownie