Śledź korzenny na ostro

Reklama

Opis przygotowania

Ogórki chilli kroimy w paseczki, śledzia – na niewielkie kawałki, cebulę – w cienkie krążki. Na półmisek wykładamy śledzia i ogórki, posypujemy całość cebulą i przyprawą korzenną oraz pieprzem. Polewamy całość dobrą oliwą i odstawiamy na godzinę do lodówki. Przed podaniem dekorujemy zieleniną.

Składniki

  • Ogórki konserwowe z papryką w zalewie chilli (Gomar Pińczów) – 1 słoik,śledzie matjasy (korzenne lub wiejskie) – 500 g,
  • cebula czerwona – 2 szt.,
  • przyprawa korzenna – do smaku,
  • pieprz cytrynowy – do smaku,
  • oliwa,
  • zielenina do dekoracji (natka pietruszki, rozmaryn, szczypiorek)

Podobne przepisy do Śledź korzenny na ostro